/
Nyt fra skiltefirmaer

Skiltefirma fra Ribe blev valgt på bæredygtighed og socialt ansvar

Årets producent af Royal Run medaljer blev udvalgt ud fra flere kriterier. Her blev bæredygtighed og socialt ansvar vægtet meget højt.

Disse kriterier kunne Skiltefabrikken.nu fra Ribe stå inde for, og blev derfor valgt som leverandør af 90.000 medajler, der nu er ved at blive produceret til Royal Run, når hele Danmark i juni måned igen løber sammen med H.K.H Kronpris Frederik og hans familie flere steder i Danmark. Alle der deltager på en af de forskellige distancer modtager en medalje, som de kan hænge om halsen.

Der blev ved valg af leverandør lagt særlig vægt på bæredygtighed, og netop det aspekt havde Søren Schmidt-Nielsen, direktør i Skiltefabrikken indarbejdet yderst seriøst i det tilbud, han afgav i efteråret 2021. Både medaljer og medaljebånd er lavet af genanvendte materialer.

”Vi er vildt stolte af at levere til Royal Run 2022. Der er tale om i alt 90.000 medaljer i bæredygtigt materiale, som skal leveres direkte ud til de fem værtsbyer i ugen op til selve løbene, som foregår 6. juni”, fortæller Søren Schmidt-Nielsen.

 Søren Schmidt-Nielsen, direktør Skiltefabrikken t.v. og medarbejder Daniel Bruun producerer Royal Run medaljer i døgndrift. Der er stor fokus på kvalitet. Foto: Skiltefabrikken.nu

Plastikflasker smeltet om

Selve medaljen er lavet af genanvendt akryl kaldet Green Cast. Materialet har været nedbrudt til monomer, inden der igen støbes plader. Processen udleder halvt så meget CO2 som en ny produktion. Ydermere bliver overskudmateriale fra produktionen samlet ind og genbrugt hos VINK, der leverer pladerne som bruges til fremstillingen af medaljerne. Affald bliver altså også til råvare.

Medaljebåndet er produceret af PET-materiale (umættet polyester). Brugte plastikflasker er smeltet om og lavet til tekstilfibre, hvilket resulterer i en meget flot og bæredygtig kvalitet.

Beskyttede værksteder syr

Med i ligningen kom også samarbejdet med fire beskyttede værksteder i kommunerne Esbjerg og Vejen. Her syr borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne medaljer og bånd sammen.

”Det er fantastisk at have muligheden for også at sende beskæftigelse denne vej til borgere, som ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse under normale vilkår på det ordinære arbejdsmarked. De hjælper os i mål med opgaven, som jo for en periode inddrager en stor del af produktionskapaciteten”, tilføjer Søren Schmidt-Nielsen.

Alt forløber planmæssigt. Produktionen kører i døgndrift med UV-print og laserskæring af medaljerne, inden de bliver sendt afsted til et af de 4 værksteder hvor de så får syet en bånd på.

Genanvendt akrylplade med uv-printede medaljer er klar til laserskæring. Foto: Skiltefabrikken.nu

Besøg af Kronprinsen

Særligt værkstedet Elmegade i Vejen fik en once-in-a-life-time oplevelse, da Kronprins Frederik meldte sin uofficielle ankomst tirsdag den 15. marts for ved selvsyn at se medaljerne under produktion. Royal Run løb af stablen første gang i 2018, da Kronprinsen fyldte 50 år. Der er naturligvis mange mennesker knyttet til så stort et event, og det er flot, at Kronprinsen formår lige at have en finger på pulsen undervejs. Han fik således også en god snak med Søren Schmidt-Nielsen om medaljernes tilblivelse.

I forhold til selve leveringen er der tænkt også grønt. Medaljerne bundtes med strips, og lægges direkte i almindelige papkasser, så der ikke bruges unødvendig emballage.

Papkasserne leveres efterfølgende til genbrugspladsen for genanvendelse.

Du kan læse mere om besøget på det særlige værksted i denne artikel (Tryk her for at komme til denne)

Follow Us

Brugerafstemning

Pratik-AUB bidrag

Social & newsletter

Search