Væksten fortsætter hos Skiltefabrikken.nu, hvor virksomhedens første skilteteknikerelev nu indtræder i ejerkredsen og bliver direktør i virksomheden.
Det er noget af en rejse, som Søren Schmidt Christiansen har været på i de seks og et halvt år, der er gået siden han startede Skiltefabrikken.nu i Ribe. Langt bedre end han selv havde turdet håbe på.
Over 90.000 fik produkt hængt om halsen fra Skiltefabrikken.nu 2. pinsedag
Søren's skiltefirma blev landskendt af mange i forbindelse med årets Royal Run. Her blev Skiltefabrikken.nu nemlig udvalgt grundet deres satsning på deres sociale ansvar i forbindelse med produktionen af de over 90.000 medaljer der skulle produceres til Royal Run, der blev afviklet her den 6. juni i 5 af landets byer.
Udover selv at producere medajlerne havde Søren Schmidt Christiansen også inddraget flere sociale tilbud, hvor medarbejderne på disse deltog i at sy snore på de acrylplader Skiltefabrikken.nu havde stået for. Under produktionen havde indehaveren Søren Schmidt Christiansen også besøg af Kronprins Frederik, der overværede hvordan produktionen foregik.
Til Royal Run stillede Skiltefabrikken.nu med hele deres personale op til det store arrangement som Kronprins Frederik i samarbejde med Dansk Idrætsforbund står bag.
Men de mange medaljer til Royal Run har også udløst endnu en større opgave med at producere medaljer. Denne gang over 16000 til Tour de Storebælt der afvikles lørdag den 11. juni
Konstante vækst har ført til flere ansatte og større lokaler
Den konstante vækst har ført til flere ansatte og større lokaler, og nu udvider virksomheden igen. Lokalerne på Industrivej i Ribe er blevet udbygget, så de ansatte nu har endnu mere plads at boltre sig på og bedre kan håndtere de mange opgaver, der blandt andet har budt på 90.000 medaljer til Royal Run.
"Med Royal Run-opgaven har vi virkelig bevist vores værd, og hverken ambitionsniveauet eller kreativiteten fejler noget hos os, og det afspejles da også i de mange spændende opgaver, som vi løser, og som vi gladeligt viser frem i vores udvidede showroom" fortæller Søren Schmidt Chistiansen i en udsendt pressemeddelelse.
Lærlingen, der blev direktør i samme virksomhed
Væksten i virksomheden betød blandt andet, at Søren Schmidt Christiansen for nogle år siden var klar til at tage sin første skilteteknikerelev ind. Det blev Sara Skovby Thomsen.
Med en baggrund som SOSU-assistent og dagplejer, var der tale om et markant brancheskift for Sara. Det har utvivlsomt været det helt rigtige valg. Det viste sig også blot 5 år senere. Her har Sara nu har købt sig ind i Skiltefabrikken.nu og kan tilføje medejer og direktør til sin skilteteknikertitel.
"De mange forskelligartede og kreative opgaver udfordrer hele tiden mine faglige evner", bemærker Sara Skovby Thomsen, og tilføjer. "Det er fedt, og det vil jeg gerne fortsætte med at være en del af. Med denne investering får jeg et større ansvarsområde, og udover at være med til at præge virksomhedens udvikling, vil det også klart udvikle mig personligt."
Til dette er Søren Schmidt Christiansen enig. Med Sara har vi fået en fantastik ressource i virksomheden i al den tid, hun har været her. Derfor jeg jeg sikker på at hun kommer til at styrke ledelsen, så vi står endnu stærkere i forhold til den vækst, vi oplever. Vi går begge højt op i kvalitet og bæredygtighed, og også her vil barren kun blive hævet. Det glæder jeg mig til.
De påpeger begge, at det er god kemi og daglig sparring, der er grundstenene i deres fremragende samarbejde, ligesom de også aldersmæssigt er et godt match – Søren er 37 år, og Sara er 35 år.
Arbejdsfordelingen er på plads. Sara får som direktør personaleansvaret, mens Søren får bedre tid til sit ansvar for salg og udvikling som administrerende direktør.
Den 24. juni fejres både de udbyggede lokaler og den ændrede organisation ved en reception.
SkilteBranchen.dk ønsker tillykke
En gruppe psykisk og fysisk handicappede på det beskyttede Værksted ’Elmegade’ fik tirsdag kongeligt besøg, da H.K.H. Kronprinsen kom forbi og overværede den kommende Royal Run- medalje blive samlet. Kronprinsen hørte også om den nye og bæredygtige måde, medaljen er produceret på, og så satte han sig selv ved symaskinen og fik samlet en Royal Run-medalje.
Det var en nysgerrig kronprins, der i dag besøgte det beskyttede værksted Elmegade, der ligger i Vejen Kommune:
Værkstedet beskæftiger dagligt omkring 30 borgere, som på grund af nedsatte fysiske eller psykiske funktionsevner eller sociale problemer ikke kan have et arbejde under normale vilkår på arbejdsmarkedet.
Èn af de opgaver værkstedet netop har fået er at samle og pakke den nye Royal Run-medalje, og som led i sit store engagement i Royal Run, besøgte kronprinsen tirsdag værkstedet.
Han fik ved den lejlighed mulighed for at se, hvordan medaljen bliver samlet, og han spurgte ivrigt til arbejdet hos de udvalgte medarbejdere, der står for at samle de omkring 90.000 medaljer.
Kronprinsen valgte selv den bæredygtige løsning
Kronprinsen har selv været med til at udvælge den medalje, der ender med at hænge om halsen på de mange Royal Run-deltagere, efter de er nået i mål 2. pinsedag den 6. juni.
Valget faldt blandt andet på denne medalje, fordi den er langt mere bæredygtigt produceret end tidligere års medaljer.
Selve medaljepladen er lavet af genanvendte akrylplader, mens medaljebåndet er produceret af PET-materiale, der er en type plastic, der normalt bruges til sodavandsflasker. Medaljebåndet er således lavet af plastikflasker, der er smeltet om og lavet til tekstilfibre, hvilket kronprinsen også blev præsenteret for under besøget.
Efter at kronprinsen havde overværet, hvordan medaljebåndet blev syet sammen med medaljepladen, blev han inviteret til selv at samle en medalje. En udfordring han naturligvis tog med ophøjet ro og fik syet medaljen flot sammen.
OM ROYAL RUN-MEDALJEN:
- Det er Skiltefabrikken.nu, der er bestilt til at producere den kommende Royal Run medalje
- Værkstedet Elmegade er hyret af Skiltefabrikken.nu til at samle medaljen og pakke den i kasser
- Medalje-pladen er lavet af genanvendt akryl kaldet Green Cast.
- Alle rester fra produktionen går tilbage og bliver til nye medaljeplader
- De genanvendte plader har et CO2 aftryk, der er under halvt så stort som akrylplader produceret fra ny (43% mindre CO2).
- ’22 medaljen efterlader næsten 48 procent (47,66 %) mindre Co2e-aftryk i forhold til medaljen, der blev produceret til Royal Run ’20.
- Medaljerne bliver produceret i Danmark.
- Medaljesnoren er udarbejdet i genbrugsplast. Dvs. at den er lavet i materialet PET, som er plastikflasker, der er blevet smeltet om og lavet til tekstilfibre.
OM VÆRKSTEDET ELMEGADE:
Værkstedet Elmegade er et beskyttet beskæftigelsestilbud og beskæftiger ca. 30 borgere i alderen 20 – 70 år. Værkstedet tilbyder beskyttet beskæftigelse til borgere, som pga. betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller særlige sociale problemer, ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår, dvs. på det ordinære arbejdsmarked.
Værkstedet Elmegades mål er at styrke den enkelte borgers arbejdsidentitet, medindflydelse og sikre, at borgerne får en følelse af selvværd gennem arbejdet og de sociale relationer på værkstedet.
OM ROYAL RUN
- Over 62.000 er nu tilmeldt Royal Run i de seks værtsbyer
- Kolding har udsolgt alle startnumre, og i Næstved er der kun få startnumre tilbage på One mile-distancen. Der er ledige pladser i Aalborg, Aarhus, København/Frederiksberg og Bornholm.
- Royal Run finder afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
- Royal Run ’22 finder sted I Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
- Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
- Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
- Tilmelding og information: royalrun.dk
- Tilmelder man sig inden 18. april, får man tilsendt sin startpakke
Læs om Skiltefabrikken.nu i Ribe der blev valgt som leverandør af 90.000 medaljer på baggrund af bæredygtighed og socialt ansvar. - tryk her for at læse artiklen
Kronprinsen med den nye Royal Run-medalje. Foto: Claus Fisker/Royal Run
Årets producent af Royal Run medaljer blev udvalgt ud fra flere kriterier. Her blev bæredygtighed og socialt ansvar vægtet meget højt.
Disse kriterier kunne Skiltefabrikken.nu fra Ribe stå inde for, og blev derfor valgt som leverandør af 90.000 medajler, der nu er ved at blive produceret til Royal Run, når hele Danmark i juni måned igen løber sammen med H.K.H Kronpris Frederik og hans familie flere steder i Danmark. Alle der deltager på en af de forskellige distancer modtager en medalje, som de kan hænge om halsen.
Der blev ved valg af leverandør lagt særlig vægt på bæredygtighed, og netop det aspekt havde Søren Schmidt-Nielsen, direktør i Skiltefabrikken indarbejdet yderst seriøst i det tilbud, han afgav i efteråret 2021. Både medaljer og medaljebånd er lavet af genanvendte materialer.
”Vi er vildt stolte af at levere til Royal Run 2022. Der er tale om i alt 90.000 medaljer i bæredygtigt materiale, som skal leveres direkte ud til de fem værtsbyer i ugen op til selve løbene, som foregår 6. juni”, fortæller Søren Schmidt-Nielsen.
Søren Schmidt-Nielsen, direktør Skiltefabrikken t.v. og medarbejder Daniel Bruun producerer Royal Run medaljer i døgndrift. Der er stor fokus på kvalitet. Foto: Skiltefabrikken.nu
Plastikflasker smeltet om
Selve medaljen er lavet af genanvendt akryl kaldet Green Cast. Materialet har været nedbrudt til monomer, inden der igen støbes plader. Processen udleder halvt så meget CO2 som en ny produktion. Ydermere bliver overskudmateriale fra produktionen samlet ind og genbrugt hos VINK, der leverer pladerne som bruges til fremstillingen af medaljerne. Affald bliver altså også til råvare.
Medaljebåndet er produceret af PET-materiale (umættet polyester). Brugte plastikflasker er smeltet om og lavet til tekstilfibre, hvilket resulterer i en meget flot og bæredygtig kvalitet.
Beskyttede værksteder syr
Med i ligningen kom også samarbejdet med fire beskyttede værksteder i kommunerne Esbjerg og Vejen. Her syr borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne medaljer og bånd sammen.
”Det er fantastisk at have muligheden for også at sende beskæftigelse denne vej til borgere, som ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse under normale vilkår på det ordinære arbejdsmarked. De hjælper os i mål med opgaven, som jo for en periode inddrager en stor del af produktionskapaciteten”, tilføjer Søren Schmidt-Nielsen.
Alt forløber planmæssigt. Produktionen kører i døgndrift med UV-print og laserskæring af medaljerne, inden de bliver sendt afsted til et af de 4 værksteder hvor de så får syet en bånd på.
Genanvendt akrylplade med uv-printede medaljer er klar til laserskæring. Foto: Skiltefabrikken.nu
Besøg af Kronprinsen
Særligt værkstedet Elmegade i Vejen fik en once-in-a-life-time oplevelse, da Kronprins Frederik meldte sin uofficielle ankomst tirsdag den 15. marts for ved selvsyn at se medaljerne under produktion. Royal Run løb af stablen første gang i 2018, da Kronprinsen fyldte 50 år. Der er naturligvis mange mennesker knyttet til så stort et event, og det er flot, at Kronprinsen formår lige at have en finger på pulsen undervejs. Han fik således også en god snak med Søren Schmidt-Nielsen om medaljernes tilblivelse.
I forhold til selve leveringen er der tænkt også grønt. Medaljerne bundtes med strips, og lægges direkte i almindelige papkasser, så der ikke bruges unødvendig emballage.
Papkasserne leveres efterfølgende til genbrugspladsen for genanvendelse.
Du kan læse mere om besøget på det særlige værksted i denne artikel (Tryk her for at komme til denne)
-
jun 10, 18:31 pm
Fra lærling til direktør
-
mar 15, 13:57 pm
H.K.H. Kronprinsen syede Royal Run-medalje sammen
-
mar 15, 13:51 pm
Skiltefirma fra Ribe blev valgt på bæredygtighed og socialt ansvar
Den Glostrup baseret Bordring Danmark har for nyligt opkøbt en af deres konkurrenter - nemlig Elektroluma, som er stærke på skilteløsninger til facader og tage.
Nogle af de mest ikoniske lysskilte i det københavnske gadebillede står nemlig Elektroluma A/S bag. Her har man blandt andet lavet Irma-hønen.
Sammen med opkøbet af skiltefirmaet, følger de to Elektroluma folk Martin Brorholm og Lars Marksø med over til Bording Danmark
Foto: Elektroluma
Adinmotion i Odense og Roskilde udvider ejerskabskredsen med ny medejer
Pr 1. maj 2021 har Liga Sign og Merkur skilte, begge Greve besluttet at fusionere.
David Mach, som er indehaver af MACH01 har flyttet sit firma sammen med FolieDK
Haderslev kommune har i sidste uge fundet vinderne af prisen Årets Sociale virksomhed. Læs mere her om hvem det blev
Skiltevirksomheden Dansign A/S opkøber Jensen Skilte A/S pr. 1. februar 2021 og gør klar til vækst i Danmark og internationalt
Det er med KÆMPE stolthed og spænding vi endelig kan fortælle jer, at d. 2/6 2020 åbner vi en afdeling i Malmø :D
:D
, fortæller Liga Sign i Greve på et facebookopslag
Jesper Norbøll fra MediaMouse har i en af sine talrige vlogs på youtube taget fat om emnet lys over bordet
Redaktionen modtog i går en mail fra City Skilte, hvor der stod at der var et forslag vedlagt. Åbn ikke denne mail
FN har på topmødet den 25. september 2015 i New York vedtaget 17 verdensmål som er hensigten at de skal være opfyldt senest i 2030. Det markerer en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, hvor den grønne omstilling for en bæredygtig udvikling er noget af det mest kendte af verdensmålene.
ProDesign i Albertslund fylder 25 år og det fejres med en uformel reception