Nyt fra leverandører

Multipanel investerer stort millionbeløb i at blive grønnere

Den engelske sandwichpladeproducent Multipanel UK har netop investeret et større millionbeløb i deres produktion til at blive grønnere.

Investeringen op godt 26 millioner sker på deres britiske produktionsanlæg i Eythorne nær Dover, hvor man forarbejder affaldsmaterialet LDPE og behandler det til pastpellets, som bruges til produktionen af alusandwichplader. 

Det nye center har en kapacitet på 2.4 ton LDPE-pellets pr time. Dette produkt kan bruge til kernematerialet i Alupanel-pladerne, og fabrikken har som overordnet mål at opnå et nul affald fra deres normale plastproduktproduktion. Skrotalu sendes til genanvendelse og plast renses fra produktionslinien, så det kan genanvendes i det nye hus.

Multipanel UK har to produktionslinier med en fælles kapacitet til at kunne forbruge 3 ton LDPE i timen, hvilket gør at firmaet kan vedligeholde forsyninger med eget affaldsplast så de i den sidste ende producere omkring 80% af deres behov for plastkerneproduktet til alusandwichpladerne. Med den nye genanvendelse betyder det også at der tages en betydelig mængde affald væk fra deponering.

Plasten, der produceres i det nye center, smelter ved en lavere temperatur end nogle andre plastmaterialer og kræver derfor mindre energi for at varme op til optimal bearbejdelighed. Den resulterende reduktion i energiforbruget vil yderligere reducere produktionens miljøpåvirkning og således øge de grønne legitimationsoplysninger for de her producerede paneler.

Firmaet efterlyser LDPE affald i store mængder, da denne type affald ikke genvindes i øjeblikket i Kentområdet, så de er klar til at indgå samarbejde med andre virksomheder eller myndigheder, som har store mængder LDPE affald, som de ikke kan bortskaffe på en miljøvenlig måde. 

Follow Us

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Updates & Freebies i din inboks

Brugerafstemning

Pratik-AUB bidrag

Social & newsletter

Search