Messer og events

Lærerigt Arlon kursus hos Papyrus

Papyrus, der er leverandør til skilte- og papirvirksomheder havde i samarbejde indbudt til kursus i Arlons nye folie SLX og IllumiNITE reflexfolie. 

Det er første gang vi gør dette, udtaler markedtingsansvarlig hos Papyrus Helene Bergmann, så vi var spændt på om hvor mange ville tilmelde sig. Men alle pladser på begge kursusdage blev hurtigt booket, og vi måtte endda også lave en ventelisten.

arlonkursus-2.jpg
Fra Arlon deltog også Anders Joki og Maxime Jaffre - sidstnævnte underviste deltagerne i flere tekniker som var meget lærerige. 

Det er tydeligt at mærke, at Arlon's tekniske wrap specialist Maxime Jaffre kender til både den teoretiske og praktiske håndtering af indpakning og de folier der skal bruges. 

På kurset fik deltagerne en grundig gennemgang af hvad man skal huske før under og efter montagen af folien. 

I løbet af en times tid kom de to Arlon folk rundt om rengøring, foliens opbygning og valget af den rigtige folie til det man skal bruge den til. 

Maxime gjorde en del ud af at man også skal huske at afrense de dybe kanter og ikke blot gøre det man fingeren men at man også benytter en skraber sammen med afrensningskluden. Det skyldes at med en finger vil man ikke kunne komme helt ind i de skarpe kanter, hvorimod en skraber kan gøre dette. 

Hvorfor er en støbt folie dyrere end en valset? Det skyldes ifølge Arlon folkene, at der bruges andre og mere dyrere materialer til fremstillingen af den støbte folie, der også har en generelt længere holdbarhed end en valset folie.
arlonkursus-3.jpg

"Hvem kan fortælle om hvor lang tid skal der gå før et print må lamineres?" spurgte Maxime under den teoretiske gennemgang. 

Der var ingen af de 8 deltagere, som kunne komme med et korrekt svar, for Maxime kunne fortælle af det afhænger af hvor meget luftfugtighed er der i ens lokaler, hvordan afgasses printet mm. 

Især ved solvent print skal man være meget obs på hvor tid der skal bruges til at afgasse de kemiske stoffer fra mediet 

Derimod har Latexprint en tørretid på ca 3-4 timer som minimum før at printet er afgasset og den kan lamineres.

Et af dagens tips kom Maxime med, da han anbefaler at man kører print med laminat igennem en laminator lige før at man skal bruge det, da det vil aktivere limen bedre når den skal monteres på objektet. Instruktøren fortalte, at der er mange som glemmer dette, ligesom det er vigtigt at folien kommer op på 100 grader når den eftervarmes for at kunne hæfte beder på overfladen og det er især de steder hvor der er stor stressbelastning for folien

Hands on, hvor Arlons SLX folie blev afprøvet

Efter den gode gennemgang var det nu blevet tid til at få afprøve Arlons SLX wrappingfolie. Paparys og Arlon havde i den forbindelse allieret sig med Knivskarpt, der har lokaler lige rundt om hjørnet fra Paparys lokaliteter. 

Men inden det var tid til Hands on så fortalte Maxime om at Arlon havde inviteret nogle wrappere i USA til møde på deres kontor for at høre dem om deres ønsker til hvordan skal en folie være.

Det var jo nærmest juletid for disse wrappere, og de kom frem med de forskellige ønsker som de havde, hvilket var næsten for meget for Arlons teknikere som skulle ind og finde ud af hvad de kunne gøre i deres laboratorium. Langt de fleste ønsker blev der fundet en løsning på, og de er kommet ind i det nye wrappingproduktion SLX.

SLX er en meget anderledes folie end hvad man ellers kender, da den har mange spændende muligheder, hvor en person faktisk kan wrappe en bil selv og langt hurtigere end hvad man hidtil har kunnet. 
arlonkursus-10.jpg
Maxime viste, at han med en hånd blot kunne montere folien på den varevogn der var kørt ind på værkstedet i dagens anledning.

Limen i SLXfolien hæfter kun 15% i første omgang så den kan reposioneres igen og igen, krølles og alligevel stadig bruges. Det viste Maxime flere gange eksempler på og bagefter var det kursisternes tur til på egen hånd at afprøve folien.

SLX tåler op til 200 grader varme

Arlon's SLX folie viste sig ved hands on afprøvningen, at den faktisk ikke behøver meget varme for at blive arbejdet med. Det er egentlig overraskende så lidt der skal bruges til dette både så deltagerne når instruktøren arbejdede med SLXfolien men også under brugen på værkstedet, hvor de enkelte afprøvede de nye teknikker og hvad der ellers blev givet af tips og tricks.
Når SLX folien bliver varmet op til 200 grader så brænder den, men det gør malingen på bilen også. Det tager ca 50 sekunder for at varme folien op til de 200 grader, så det er en meget stærk folie der er udviklet når den kan tåle så meget varme.
arlonkursus-7.jpg

Indpakning under håndtag

Deltagerne fik også en grundig instruktion i hvordan kan man installere en folie under et håndtag, som man ikke kan tage ud. Flere af deltagerne afprøvede også dette smarte trick som Arlon's Maxime gav til kursisterne. 

Men der blev også undervist på kurset i hvordan skal gøre for at komme ind og få fjernet et dørhåndtag, så det er en lettere montering, da det for manges biler er en meget let metode at gøre dette på.

Kursister fik mange tricks og tips med hjem

Generelt var alle kursister, som SkilteBranchen.dk mødte meget glade for det kursus som Papyrus har afholdt i samarbejde med Arlon.

Her er et par statemens fra nogle af deltagerne

  • "Det ser vild let ud og Maxime forklarer det på en let måde, og godt at vi kan afprøve hands on"
  • "Det er et godt kursus, blot øv at det foregår på engelsk"
  • "Vi har lært noget nyt og forståelse for nogle ting"

Afslutning med reflexfolien IllumiNITE

Som afslutning på en lærerig dag, så fik kursisterne en gennemgang omkring Arlon's IllumiNITE reflexfolie, hvor der er forskellige forholdsregler som gør at man kan lave nogle pæne installationer. Limen på IllumiNITE har samme struktur som på SLX, hvorfor den er nem at reposionere og arbejde med.

Arlon kommer med ny certificering

Kursisterne fik udleveret til allersidst på dagen et certifikat, som viser at de har været på Arlons indpakningskursus. 

Business Development Manager hos Arlon Anders Joki fortalte deltagerne som afslutning, at Arlon er på vej med ny certificering, hvilket du kan læse mere om her på SkilteBranchen.dk snart

Image

Follow Us

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Updates & Freebies i din inboks

Brugerafstemning

Pratik-AUB bidrag

Social & newsletter

Search