/
Messer og events

FlexChrome blev demonstreret

Folieleverandøren Vikiallo havde besøg af producenten MacTac

Torsdag den 02. november 2017 havde leverandøren Vikiallo fået besøgt af producenten MacTac, hvor to repræsentanter var kommet for at demonstrere deres nye FlexChrome folie, som giver nogle helt specielle effekter når folien møder vand. 
flexchromekursus021117-13.jpg

En af de ansatte hos Vikiallo havde valgt at lægge bil til ved demonstrationen af folien.

MacTac blev tidligere opkøbt af Avery og indgår i den samme koncern, men er fortsat som selvstændig brand. 

De to repræsentanter fra MacTac fortalte, at det kræver en del erfaring for at lære at arbejde med den nye folie, da man skal kunne kende nogle forskellige tekniker for at få folien til at lægge pænt. Ligeledes er det ikke en folie, hvor en enkelte medarbejder kan arbejde alene med denne, men det kræver to personer til arbejdet.

Flex Chrome er en valset polymetrisk folie, som har en sort bagfolie, der er 20 my mens der er 10 my i den farvet chrome.

Den nye FlexChrome er ikke lige til at strække ud uden varme, hvilket deltagerne også prøvede at gøre. 

Ligeledes skal man passe på med varmen, idet folien og chromen ikke opvarmes ens, da chromen leder varmen og derfor hurtigere bliver varm ift plastfolien. 

Deltagerne prøvede dette også flere gange ved hands on, og det var meget interessant at afprøve udtrykte næsten samtlige kursister. Det er meget interessant at der er mulighed for at der ved et sådant kursus er mulighed for at arbejde praktisk med det nye produkt, samtidig med at man kan få råd og vejledning af en rådgiver fra producenten.

FlexChrome kan ikke strækkes i samme grad som almindelig wrappingfolie, hvorfor der skal regnes ekstra på hver side for at kunne dække. 

På demobilen blev der også vist hvordan 3M's finishline kan bruges. MacTac montøren fortalte, at det er meget vigtigt at affedte finishlinesnoren da der kan sidde voks fra snoren mm som bagefter kan komme i kontakt med limen, hvilket ikke er hensigtmæssigt. 

Vand og FlexChrom er ikke nogen god kombination når den skal monteres. Det oplevede jeres udsendte ved hands on. Det skyldes, at limen ikke vil hæfte hvis der er vand på overfladen hvor den skal monteres. 

Som tidligere nævnt så er det en folie, der kræver mere arbejdskraft end almindelig wrappingfolie når der skal arbejdes med denne.

VURDERING: FlexChrome folien er meget spændende at arbejde med og slutresultatet giver nogle flotte effekter, idet Chromen når den møder vand så skifter den farvenuance. FlexChrome kan blandt andet købes hos Vikiallo i Kolding

Follow Us

Populære artikler Messer & events

Brugerafstemning

Pratik-AUB bidrag

Social & newsletter

Search