Andre nyheder

Mimaki 3D printer brugt til modeldesign

 

Mimaki, der er en af de førende producenter af printere i Europa, har indgået samarbejde med videospilgiganten Minecraft, hvor de sammen med den franske regeringsadministration har haft en landsdækkende konkurrence, der skal skabe opmærksomhed om sociale og miljømæssige spørgsmål blandt unge.

Over 1200 deltog i konkurrencen om at skabe den ultimative bæredygtige by ved hjælp af Minecrafts videospilplatform, hvor nogle af konkurrencedeltagerne var helt ned til 13 år.

Det vindende projekt blev så printet med Mimakis 3DUJ-553 i fuld farve 3D print, så man kunne se det i virkeligheden og ikke blot på en skærm. 3D printet har mange detaljer, og folkene bag det vindende design, modtog 3D printet af deres design.

Konkurrencen "'Villes et Territoires de demain' blev bedømt af en komite, hvor der blandt andet var folk fra Microsoft (ejer af Minecraft), arkitekter og someinfluencer samt repræsentanter for den franske regering. 

Selve konkurrencen med at skabe den ultimative bæredygtige by, sigtede det mod at inspirere kreativitet og opfindsomhed gennem sit fokus på design, kunstnerisk kvalitet og originalitet, opfordrede konkurrencen primært deltagere til at forestille sig innovative løsninger til en række relevante sociale og miljømæssige spørgsmål. 

Deltagerne i konkurrencen skulle skabe udvikling af biodiversitet, optimering af vand- og energistyring, forbedring af livskvaliteten og levering af løsninger til bekæmpelse af klimaændringer, som alle er dele af FNs Verdensmål. 

For at omsætte det vindende projekt fra et virtuelt videospilformat til en brugbar 3D-printmodel blev der brugt over 19 timer, da det var et meget detaljeret design der skulle oversættes. 

Efterfølgende skulle det igennem Mamaki's 3DUJ-553 fuldfarve 3D printer, der er i stand til at replikere mere end 10 millioner farver, hvor der blev skabt små detaljer som blandt andet vindmøller, der kunne 3D printes så det stemte helt overens med skabernes originale design.

Salgsdirektør i Mimaki Thierry Lim fortæller til Mimaki.com at det har været en ære at være en del af denne konkurrence, når Mimaki har arbejdet med mijløforbedringer og løsninger på grønne produkter gennem en periode.

”Det har været meget inspirerende at se så mange samvittighedsfulde og visionære unge mennesker engagere sig i teknologi til at udforske miljøløsninger og forestille sig boligarealer med bæredygtighed i kernen. At være i stand til at skubbe teknologien endnu længere ud og faktisk bringe deltagernes design til live foran deres øjne er et ægte privilegium - og det er helt ned til 3DUJ-553's muligheder. Når disse unge mennesker allerede forestiller sig, hvilke slags innovationer der kan forme deres fremtid"

Dommerne udpegede i alt ni vindere på tværs af fire kategorier: Unge enkeltpersoner, unge hold, voksne og professionelle hold og uddannelsesprojekter, samt en 'publikumspris' og samlet 'Special Jury Prize' - med den samlede vinder, Louis Varin, der blot er 16 år.

”Denne konkurrence handlede om at give folk mulighed for at tænke over vores samfunds udfordringer,” kommenterer Agnès Petit, Chef de projet digital, Ministère de la Cohésion des territoires. ”En del af nøglen til dens succes har været det faktum, at Minecraft er en sjov platform, som mange mennesker nyder godt af, især af unge mennesker, og det har givet dem en spændende måde at dele deres visioner om deres byers fremtid.”

Follow Us

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Updates & Freebies i din inboks

Brugerafstemning

Pratik-AUB bidrag

Social & newsletter

Search